Skip to main content
 

Omgeving Studio Marina

Afstanden:

  • De dichtstbijzijnde luchthaven is Toulon-Hyères, op 4,5 km van de accommodatie
  • Trein Hyères – 4 km
  • Bushalte – 100 meter
  • Luchthaven Toulon-Hyeres – 4,5 km
  • Luchthaven Nice – 147 km
  • Luchthaven Marseille Provence – 109 km

Zuid Franse kust

 Helemaal onderaan in Frankrijk, in het zuidelijkste puntje van de middellandse zee ligt Hyères. Met prachtig blauw water en mooie strandjes. Een supermooie plek als je houdt van zon, zee, strand en daarnaast ook nog een aantal activiteiten wil doen. Daarnaast is het gebied op veel plaatsen bosrijk, waardoor je ook lekker de schaduw op kunt zoeken terwijl je op het strand ligt. Genoeg te zien en te doen!

Hyères-les-Palmiers

Hyères, een stadje met 2400 jaar geschiedenis op ongeveer 20 kilometer van Toulon, wordt ook wel “palmboomstad” (ville aux palmiers) genoemd. Ga eropuit door de schilderachtige straatjes van de historische wijk, hooggelegen op de Castéou-heuvel. Neem de Massillon poort, de ingang van het historisch centrum, voor een wandelingetje om de historische huizen met kleurrijke gevels te bewonderen, de felgekleurde kraampjes, of een gewelfde doorgang onder de voormalige stadsmuren. Bovenaan de heuvel bevindt zich het kasteel van de Heren van Fos. Tegenwoordig bieden de ruïnes van de middeleeuwse burcht zijn bezoekers schitterende uitzichtpunten over de baai van Hyères en het Maures-massief! Om even bij te komen moet u richting het mooie pleintje place Massillon, waar u neer kunt strijken op één van de aangename café- of restaurantterrasjes. Hyères bezit tevens schitterende tuinen en parken.

Bormes les Mimosas

Het dorp Bormes-les Mimosas wordt wel genoemd als een van de mooiste dorpen van de Zuid Franse kust van de Middellandse zee. Het ligt aan de Côte d’Azur tussen Hyères en St. Tropez en op 20 minuten van Port d’Hyeres. Bormes is tegen een heuvel gebouwd, de uitlopers van de “Massif des Maures”. Het heeft een prachtig uitzicht over de zee en de Île d’Or, de eilanden bij Hyères. De Groothertog van Luxemburg en de Franse Presidenten waren vaak te gast in Bormes. Eigenlijk is alles bijzonder aan Bormes. Het dorp is authentiek en bestaat uit smalle Middeleeuwse straatjes en charmante pleintjes die prachtig geplaveid zijn. In de steegjes zijn de winkels, boetiekjes en kunstgalerieën. Omdat het op een berg is gebouwd zijn er veel trappetjes en doorgangen die het extra mooi maken. Daarbij komt dat Bormes-les-Mimosas één grote bloemenpracht is. Het is één van de “plus beaux villages fleuris de France”, oftewel één van de mooiste bloemrijke dorpjes in Frankrijk.

De sfeer van Presqu’ile de Giens

Het schiereiland Giens is een echte aanrader wanneer u in het departement Var bent. Dit stukje land biedt een opeenvolging van ongerepte kust, kreekjes, stranden en dennenbossen. Een zeer aangename locatie om te wandelen, en de mediterrane sfeer te proeven. Op de beroemde baai van Almanarre, bekend voor zijn lange zandstrand en regelmatige winden, zullen in het bijzonder kitesurfers helemaal aan hun trekken komen. Het strand van La Capte ligt uit de Mistral; is dus zeer geschikt voor gezinnen met kinderen met het zandstrand en ondiepe water, waarin heerlijk gezwommen kan worden! Op de zoutvlakte en meer van Pesquiers ligt een vogelreservaat met trekvogels. Pak de verrekijker er maar bij! Helemaal aan het andere eind van het schiereiland, bij de haven van “La Tour Fondue”, vindt u de opstapplaats voor het “Gouden eiland”, te weten Porquerolles. De opstapplaats voor  Port-Cros vindt u in de haven Port d’Hyeres. Het schiereiland is een ideale plek voor activiteiten op het water en op land, voornamelijk voor kitesurfen, windsurfen, duiken, fietsen en wandelen.

Het mediterrane paradijs Porquerolles

Met 54 km aan paden is Porquerolles het grootste van de drie eilanden. Dit mediterrane paradijs, dat het verst naar het westen ligt, tegenover het schiereiland Giens, is 7 km lang. Een waar paradijs in de lente, wanneer de maquis bloeit (rotsrozen, mirten, boomheide), wordt Porquerolles omgevormd tot een immens geurig boeket. Porquerolles onderscheidt zich door de verscheidenheid aan landschappen. Tussen de Pointe des Mèdes en de Langoustier bevinden zich duizelingwekkende kliffen aan de noordkust strekken zich enkele van de mooiste stranden van de Côte d’Azur uit.

Toulon, de vissersplaats

Toulon heeft een prachtige ligging langs de kust van de Côte d’Azur en in de binnenstad valt genoeg te beleven. De markt op Cours de La Fayette is één van de beroemdste in de omgeving. Hier kun je dan ook heerlijk je inkopen doen en genieten van alle verse regionale producten. De stad heeft een schitterend klassiek centrum met vele prachtige monumenten. In Toulon vind je de twee meest voorkomende onderwerpen van culturele instellingen: het geloof en de Franse marine. Ook de omgeving van Toulon is prachtig en natuurlijk. Leuke restaurants? Die vind je in de chique wijk Corniche Frédéric-Mistral. Bon appétit!