Skip to main content
 

Over ons

Marja Jochemus

Marja Jochemus komt uit een Haarlemse ondernemersfamilie. Met haar gezin woonde ze ruim 6 jaar net buiten Parijs. Eenmaal terug in Nederland ging ze aan de slag.

Zo werkte ze bij een groot Amsterdams reclamebureau, eerst als hr-manager en uiteindelijk als lid van het managementteam.

Gastvrouw pur sang

In 2009 begon ze een B&B in haar eigen huis in Haarlem. Ze ontving er gasten uit de hele wereld en kreeg prima recensies. In die periode ontdekte ze haar liefde voor het gastvrouw-zijn. Dat kwam haar uitstekend van pas toen ze in 2010 lunchrestaurant Hofje Zonder Zorgen startte en dit werd een groot succes. Maar begin 2020 ging Hofje Zonder Zorgen over in andere handen, want Marja vond het tijd voor iets nieuws!

Welkom-gevoel

Met haar onderneming www.MA~DAM.nl wil ze horecagelegenheden en ondernemingen adviseren over gastvrijheid en kwaliteit. “Want het is een kunst om mensen het ‘welkom-gevoel’ te geven”, aldus hospitality manager Marja. Hiernaast startte zij ook MA-DOME, een verhuursite met luxe bungalows naast Golfbaan Spaarnwoude in Velsen-Zuid, en luxe appartementen in Zuid-Frankrijk (Languedoc Roussillon).

Maison en France

“Marja Jochemus en Hans Romijn huren sinds juni van dit jaar een appartement in het departement Aude in de regio Occitanië. Ze zijn van plan om daar eens in de zes weken te verblijven en het appartement in het hoogseizoen te verhuren. Hoe is dat idee ontstaan?”

Lees het complete artikel hier

Bron: Maison en France